Vänta inte med första kontakten - ta hand om dina leads!

leads

En intresseanmälan dimper ner i inkorgen. Slänger du dig på leadet eller väntar du till efter lunch? Ditt val kan få oanade konsekvenser för hur många intresseanmälningar du lyckas omvandla till en bokning. Men det är inte enbart din kvickhet som avgör. Vi tipsar här om effektiva knep för att omvandla intresseanmälningar till bokningar.

Det är viktigt att smida medan järnet är varmt. Men ibland har man inte möjlighet eller resurser att återkoppla direkt på intresseanmälningarna som kommer in. I dessa fall kan det vara guld värt att ställa in ett autosvar. På så sätt får du den potentiella kursdeltagarna att känna sig bekräftad och försäkrad om att deras förfrågan kommer att bli besvarad. Det allra enklaste sättet att göra det på är att skriva in ett autosvar som tackar för visat intresse och säger att personen kommer att bli kontaktad så snart som möjligt. Det finns dock några saker du kan göra för att förbättra autosvaret ytterligare.

Det är viktigt att smida medan järnet är varmt. Men ibland har man inte möjlighet eller resurser att återkoppla direkt på intresseanmälningarna som kommer in. I dessa fall kan det vara guld värt att ställa in ett autosvar.

Contact us

 

Bild

articleImage_in

Heading 2 - Personifiera autosvare

Ett av de enklaste stegen för att bygga förtroende med en potentiell kursdeltagare är genom att personifiera autosvaret. Forskning visar på att personifiering av e-postutskick ökar tilliten till avsändaren och ökar sannolikheten för ett framtida köp. Genom att använda den intresserades namn och namnet på utbildningen som personen intresserat sig för kan ni inleda en mer personlig relation med den intresserade. Ni visar på så sätt att ni ser personen, vilket bidrar till att öka tilliten till er som utbildningsarrangör.

H3 - Lyft upp recensioner och referenser

Vi människor vill ogärna gå ut på okänt vatten. Helst vill vi läsa och höra vad andra tycker om en vara eller service innan vi köper. Detsamma gäller vid köp av utbildningar. Se därför till att använda dig av era tidigare kursdeltagare och vad de har sagt om era kurser. Du kan använda er av de recensioner som ligger kopplade till era kurser på utbildning.se. Eller så kanske ni har en Referenser-del på er hemsida som du kan visa upp. Genom att visa upp andra personer som är nöjda med utbildningarna kan ni försäkra den potentiella kursdeltagaren om att de har gjort rätt val som valt er som utbildningsarrangör.

H4- Våga använda video

Säg det med video. Med video har du fördelen att meddelandet känns personligt men även proffsigt. Det behöver inte vara så komplicerat. Det går utmärkt att använda dig av din mobil för att spela in filmen. Så länge du inte sitter på en gammal Nokia så har de flesta mobiler idag en tillräckligt bra kamera för att spela in kortare klipp. Se till att tacka för att de visat intresse, berätta lite mer om hur just ni kan hjälpa dem och att ni kommer att återkoppla så snart ni kan.

H5 - Kontakta snabbt

Vi har sagt det förut. Men det är en av de absolut viktigaste punkterna för att omvandla intresseanmälningarna till bokningar. Vänta inte med att ta första kontakten, plocka upp telefonen eller öppna upp ditt mailprogram så fort ett lead kommer in. Det finns en stor chans att ni inte är den första utbildningsarrangören som personen kontaktat. Men se till att bli den första som svarar.

H5 - Lyft luren

Var inte rädda att ringa fall den intresserade har lämnat sitt telefonnummer. Många människor uppskattar den personliga kontakten som kommer med ett telefonnummer. Det kan även vara lättare för er som arrangör att förstå vart i beslutsprocessen personen befinner sig i än om kontakten sker via telefon.

H5 - Våga återkoppla

Har ni kontaktat personen men inte hört tillbaka på ett tag? Se till att följa upp. Maila eller ring och hör hur det går. De kanske behöver mer information om kursen eller inte har möjlighet att gå på nästa kurstillfälle men mycket väl kan vara intresserade av att delta på kursen i framtiden. 

Picture of Madeleine Lindahl
Madeleine Lindahl LinkedIn

COO – Chief Operations Officer